Funkcje
Patryk: Hey mam pytanie
Funkcje:
Wyznacz te wartości parametru m dla której miejsce zerowe funkcji
f(x) = (−3m + 2)x +1
wystarczy żebyście wyznaczyli x dla f(x) = 0
21 lis 17:40
jakubs: No to działaj, gdzie widzisz problem ?
21 lis 17:42
Patryk: | | 1 | |
wychodzi mi, że x = −[ |
| ] |
| | (−3m+2) | |
21 lis 17:46
Adamm: i ok, ale trzeba jeszcze założyć że −3m+2≠0
21 lis 17:48
PW: Wyznacz te wartości parametru m dla której miejsce zerowe funkcji
f(x) = (−3m + 2)x +1.
Patryk, a jaka jest różnica między kanarkiem?
21 lis 17:49
Patryk: sorry to nie do końca napisane pytanie
Wyznacz te wartości parametru m dla której miejsce zerowe funkcji f(x) = (−3m + 2)x +1 jest
liczbą mniejszą od 5
21 lis 17:52
21 lis 17:54
21 lis 17:55