sin3 x | ||
lim | ||
3x3 |
3sin2x * cosx * 1 | sin2x*cosx | |||
... = lim | = lim | = | ||
9x2 | 3x2 |
0 | ||
(nadal | wiec robimy jeszcze raz hospitala) | |
0 |
2sinxcosx * cosx − sinx(sin2x) | ||
= lim | = | |
6x |
sin(2x) * cosx − sin3x | ||
= lim | = (znowu hospital) | |
6x |
2cos(2x)*cosx − sinx(sin(2x)) − 3sin2xcosx | 2 | |||
= lim | = | (bo wszystko z sinusem idzie | ||
6 | 6 |
1 | ||
= | ||
3 |
sin3x | 1 | sinx | sinx | sinx | 1 | |||||||
lim | = lim | * | * | * | = | |||||||
3x3 | 3 | x | x | x | 3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |