| 7π | 5π | 7π | 5π | |||||
sin | *cos | −cos | *sin | |||||
| 4 | 6 | 4 | 6 |
| 7π | π | π | √2 | |||||
sin | =sin(π+ | )=−sin | =− | |||||
| 4 | 4 | 4 | 2 |
| 5π | π | π | √3 | |||||
cos | =cos(π− | )=−cos | =− | |||||
| 6 | 6 | 6 | 2 |
| 7π | π | π | √2 | |||||
cos | =cos(π+ | )=−cos | =− | |||||
| 4 | 4 | 4 | 2 |
| 5π | π | π | 1 | |||||
sin | =sin({π− | )=sin | = | |||||
| 6 | 6 | 6 | 2 |
| 7π | 5π | 7π | 5π | |||||
sin | *cos | −cos | *sin | = | ||||
| 4 | 6 | 4 | 6 |
| √2 | √3 | √2 | 1 | |||||
− | *− | −(− | )* | = | ||||
| 2 | 2 | 2 | 2 |
| √6 | √2 | √6+√2 | |||
+ | = | ||||
| 4 | 4 | 4 |
| √6−√2 | |
Gdzie jest błąd ![]() | |
| 4 |
| 7π | 5π | 21π | 10π | 11 | ||||||
... = sin( | − | ) = sin( | − | ) = sin( | π) = | |||||
| 4 | 6 | 12 | 12 | 12 |
| π | π | |||
= sin(π − | ) = sin | |||
| 12 | 12 |
| 1−cos2α | ||
cos2α = 1−2sin2α −−−> sinα = √ | ||
| 2 |
| π |
| 2−√3 | √2−√3 | ||||||||||||||
sin | = √ | = √ | = | ||||||||||||||
| 12 | 2 | 4 | 2 |
| √6 − √2 | ||
a to oczywiscie = | ||
| 4 |
| 7π | π | |||
sin | = sin(π+ | ) | ||
| 4 | 4 |
| π | 5π | 7π | ||||
a przeciez π+ | = | a nie | ||||
| 4 | 4 | 4 |
| 7π | π | π | √2 | |||||
sin | =sin(2π− | )=−sin | =− | |||||
| 4 | 4 | 4 | 2 |
| 7π | π | π | √2 | |||||
cos | =cos(2π− | )=cos | = | |||||
| 4 | 4 | 4 | 2 |