matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zad
zad:
|2sinx−
√
3
|=
√
3
2sinx−
√
3
=
√
3
v 2sinx−
√
3
=−
√
3
2sinx=2p
√
3
/:2 2sinx=0 /: 2 sinx=
√
3
sinx=0 nie ma x=π+2kπ dobrze
20 lis 20:32
zad:
20 lis 21:21
Puma:
1 dobrze drugie zle sinx=0 ⇒ x=0+kπ i k∊C (zobacz na wykres y=sinx
20 lis 21:28