matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
F wymierna
akrobata:
3x+2
Wykres funkcji g jest symetryczny do wykresu funkcji f(x)=−
względem prostej o
x+2
podanym równaniu. Określ dziedzinę oraz zbior wartości funkcji g. Zapisz jej wzór w postaci
a
g(x)=
+ q.
x−p
y=−x−5 . Mógłby ktoś rzucić okiem
?
20 lis 20:32
akrobata:
Dobra już mam.
20 lis 20:52