matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rownanie
Riku:
Rozwiaz rownanie
2x−4
4
=
3−x
3
20 lis 19:38
jakubs:
Zacznij od dziedziny
Tutaj przykładziki:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1695.html
20 lis 19:39
Rev:
(2x−4)*3=(3−x)*4 6x−12=12−4x 10x=24 x=2,4
20 lis 19:41