Zadanie z funkcji, wyznaczanie funkcji.
Rev: 1. Niech f(x) = x2 − 3x + 2. Wyznaczyć:
a) f ([0,1])
b) f ({1,2})
c) f−1 ((−∞,−1])
d) f−1 ({−3,4})
e) f−1 ([0,1])
2. Niech f(x) = x+1/x−1. Wyznaczyć:
a) f ([0,1))
b) f ({0,2})
c) f−1 ((−∞, −1])
d) f−1 ({−3,2}]
e) f−1 ((−1,1))
20 lis 19:16
Kacper:
Może trochę własnej pracy?
1.
a) f([0,1])=[0,2]
20 lis 19:20
Rev: Jakbym wiedział jak to policzyć to bym tutaj nie pisał :x
Jak to obliczyłeś ?
20 lis 19:37
Kacper:
Obliczyłem zbiór wartości funkcji f w przedziale [0,1].
20 lis 19:53