ttt
ela: mam sprawdzic ktore wyrazy ciagu a
n nie naleza do otoczenia liczby g o promieniu ε
| | 1 | |
an = |
| , g=0 i ε=0,01 |
| | 2+n | |
| | 1 | | 10n | |
wartosc bezwzgledna z |
| − 0 > 0,01 wiec n < |
| i jak tu poskracac zeby |
| | 2+n | | 2+n | |
otrzymac wynik?
20 lis 19:10
Adamm: 100<2+n
98<n
wszystkie n≤98 nie należą
20 lis 19:11
ela: a w odp jest ze nie naleza od a1 do a8, to jest bład?
20 lis 19:14
ela: a nie sorka zle ci wpisalam promien otoczenia ale wazne ze juz wiem jak dzieki
20 lis 19:17
Adamm: jest dobrze przepisane?
20 lis 19:17
Adamm: ok
20 lis 19:18
Puma: A studentka nie moze sobie sama sprawdzic ?
np n=1
czy to jest prawda ?
20 lis 19:18