matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Liczba jest równa
Oskar :
(
√
2
+1)
3
+(1−
√
2
)
3
20 lis 15:19
Puma:
Problem jest w czym ? W zastosowaniu wzorow skroconego mnozenia ?
20 lis 15:21
Jack:
a
3
+ b
3
= (a+b)(a
2
−ab+b
2
) u Ciebie a =
√
2
+1 b = 1−
√
2
20 lis 15:21