matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Działanie jest podzielne przez A, B, C czy D
Oskar :
(45
4
)
2
*5
42
A. 25
25
B. 3
33
C. 5
55
D. 9
9
20 lis 15:12
#60;#60;#60;:
A)
20 lis 15:31
Adamm:
(45
4
)
2
*5
42
=(9*5)
8
*5
42
=9
8
*5
50
=9
8
*25
25
20 lis 15:33
Oskar:
Dlaczego tak?
20 lis 15:45