pochodna
Lucass: | | x | |
y(x) = ln(x +√x2−1) − |
| |
| | √x2−1 | |
y(x) = f(x) − G(x)
| | 1 | | x | | 1 | |
f'(x)= |
| *(1 + |
| ) = |
| |
| | x + √x2−1 | | √x2−1 | | √x2−1 | |
| | | | √x2−1 | | x2−1 − x2 | |
g'(x)= |
| * |
| = |
| = |
| | √x2−1 | | √x2−1 | | x2−1 | |
| | 1 | | −1 | | x2−1 + √x2−1 | |
y'(x)= |
| − |
| = |
| |
| | √x2−1 | | x2−1 | | √(x2−1)3 | |
| | x2 | |
w odpowiedziach mam taki wynik |
| |
| | √(x2−1)3 | |
szukam od 5 min i nie widzę błędu
20 lis 14:41
Lucass: już chyba wiem gdzie zrobiłem błąd, jest tu złożona pochodna
20 lis 14:44
Lucass: dobra nie wiem gdzie jest błąd
20 lis 14:47
ICSP: wzó na pochodną ilorazu ma w mianowniku kwadrat.
20 lis 14:52