matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proste zadanie z granic funkcji
Mostu:
lim(x→x0) f(x)=
∞
lim(x→x0) g(x)=−3 lim(x→x0)
f(x)
g(x)
=? Czy wynik to −
∞
?
20 lis 14:37
Mostu:
Formatowanie trochę się spieprzyło ale chodziło o f(x) dzielone na g(x)
20 lis 14:38
Jerzy:
Tak.
20 lis 14:38