Jak policzyć ten rząd macierzy ?
Angela: Jak policzyć ten rząd macierzy ?
1 0 2
A= 0 3 1
20 lis 11:02
Jack: Wykreslamy pierwsza kolumne bo mamy jedynke i same zera
...= 1+ Rz[3 1] = 1+1=2
Rzad macierzy jednowierszowej/kolumnowej = 1 chyba ze sa tam same zera.
20 lis 11:25
Angela: wykreśliłeś kolumne i wiersz?
20 lis 11:27
g: Macierz
1 0
0 3
ma wyznacznik = 3, więc rząd = 2.
20 lis 11:30
'Leszek: Kazdy minor drugiego rzedu danej macierzy jest ≠ 0 , wiec rzad macierzy wynosi 2
20 lis 11:37
Jack: Tak, na podstawie kolumny wykreslilem kolumne i wiersz
20 lis 11:49