matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
monotoniczność
Karolina:
Jak obliczyć monotoniczność z takiej funkcji : f(x)=x
2
/2 + 8/x
2
jak policzyc pochodną tego ?
20 lis 00:08
Adamm:
16
f'(x)=x−
x
3
(x
n
)'=nx
n−1
20 lis 00:09