pochodne
Ola: Pochodna
x=2−sint
y=cos2t
t=1/8 pi
19 lis 23:29
Adamm: skoro t jest stałe, to nawet nieważne o jaką pochodną ci chodziło bo wszystkie wyrazy są stałe,
więc każda jest równa 0
19 lis 23:31
'Leszek:
To nie ma byc t stale ,tylko nalezy obliczyc pochodne dx/dt i dy/dt dla t = π/8
Czyli
dx/dt = −cos t
dy/dt = 2cos t*(−sin t ) = − sin 2t
i teraz nalezy podstawic t = π/8
20 lis 08:48
Adamm: tak myślałem, ale nie było żadnego polecenia więc skoro ma być na odwal się, to było na odwal
się
20 lis 11:20