przed probna matura
Pati18773: Dane są punkty A = (2, 1) i B = (1, 2). Punkt C jest symetryczny do punktu B względem osi OY, a
punkt D symetryczny do punktu A względem początku układu współrzędnych. Oblicz pole czworokąta
ABCD.
19 lis 21:33
Mila:
Zrób rysunek i wszystko ładnie widać.
Staraj się samodzielnie więcej rozwiązywać.
19 lis 21:36
Pati18773: zrobiłam ale chce sprawdzić wynik wyszło mi 6
19 lis 21:41
Pati18773:

P
c=4*3=12
P
1=0.5*4*2=4
P
2=0.5*1*1=0.5
P
3=0.5*1*3=1.5
P
f=P
c−P
1−P
2−P
3=12−4−0.5−1.5=6
19 lis 21:48
Mila:
Zaraz.
19 lis 21:48
Jack: 6 sie zgadza
19 lis 21:50
Pati18773: To dobrze jest ?
19 lis 21:51
Mila:
Bardzo dobrze.
19 lis 21:52
Pati18773: wow super
19 lis 22:01