wykres funkcji
Bartek:

narysuj wykres funkcji
f(x)= |(2x − 3)
3 + 1|
tabelka
powiedzmy ze sa to parabole
f(−1)=2x
3 = −8
f(0)=2x
3=0
f(1)=2x
3=8
a=0
b=3
c=1
wykres podnosimy o jeden i odbijamy.
tak to bedzie wyglądało?
11 sty 18:41
Bartek: nie zle to jest kurde...
11 sty 18:42
_emDżi_: tez mi sie tak wydaje

dziwne takie to co napisałes.
11 sty 18:42
Bartek: jak tu mozna narysowac to kurde... nawet recznie jest tu gdzies taka funkcja
11 sty 18:44
Bartek: dobra mniejsza o rysunek czy moge tak zrobic ze pierw licze sobie
f(−1)=2x3 = −8
f(0)=2x3=0
f(1)=2x3=8
rysuję to przesuwam wykres w prawo o 3, w górę o 1 a następnie odbijam?
11 sty 18:47
Bartek: f(−1)=2x3 = −8
f(0)=2x3=0
f(1)=2x3=8
11 sty 18:47
_emDżi_: 
Postaraj namalować to o co Ci chodzi
11 sty 18:48
_emDżi_: Ale chwile czy Ty tylko masz narysować wykres tej funkcji

f(x)= |(2x − 3)
3 + 1| czy coś
jeszcze?
11 sty 18:50
Bartek: tak tylko narysowac
11 sty 18:51
Bartek:

a=−1
b=1
c=−8
d=8
no i przesuwam o 3 w prawo, jeden do góry i odbijamy

?
11 sty 18:54
Bartek: ?
11 sty 19:00