Dwumian Newtona
Karola2904: Oblicz :
Proszę o POMOC i dokładne objaśnienia
19 lis 19:24
Jack:
| | n! | | n! | | 1 | |
= |
| = |
| = |
| = 1 |
| | 0! * (n−0)! | | 1 * n! | | 1 | |
19 lis 19:26
Adamm: | | n! | | n! | |
= |
| = |
| = 1 |
| | (n−0)!*0! | | n! | |
| | (n+1)! | | (n+1)! | |
= |
| = |
| = n+1 |
| | (n+1−n)!n! | | n! | |
19 lis 19:28
Karola2904: och dzięki!
pani na ćwiczeniach przerobiła z nami jeden przykład, a resztę weź sobie sam ogarnij studencie
niematematycznego przedmiotu, przecież to takie proste
19 lis 19:29
Karola2904: niematematycznego kierunku *
19 lis 19:29
Karola2904: dzięki jeszcze raz
19 lis 19:30
Mila:
To przecież było w Liceum.
19 lis 19:32
Jack:
19 lis 19:34