matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
przeliczanie jednostek
kasia:
0,997 g/cm
3
w kg/m
3
to 0,000997?
19 lis 16:26
Jolanta:
0,997g
=
cm
3
1g=0,001kg 0,997 *0,001kg=0,000997kg 1cm=0,01m 1cm
3
=1cm*1cm*1cm=0,01m*0,01m*0,01m=0,000001m
3
0,000997kg
997kg
kg
=
=
=997
0,000001m
3
1m
3
m
3
19 lis 16:45