log n | log n | |||
∑ | domyślam się że będzie ≤ | ale nie wiem jak dalej. | ||
n2 √n | n2 |
| |||||||||||
∑ | |||||||||||
5n |
log(n) | 1 | 1 | |||
≤ | a szereg ∑ | jest zbieżny (bo 3/2>1) | |||
n2√n | n3/2 | n3/2 |
| 1 | |||||||||||
≤ | ||||||||||||
5n | 5n |
log n | ||
∑ | nie jest przypadkiem rozbiezny? | |
n2 |
n2n | (n+1)2n+2 | |||
∑ | po pierwszych obliczeniach wyszło mi | |||
(2n)! | (2n+2)(2n+1)*n2n |
n2n | ||
∑ | ||
(2n)! |
(n+1)2n+2(2n)! | (n+1)2n+2 | ||
= | = | ||
(2n+2)!n2n | (2n+2)(2n+1)n2n |
| e2 | ||||||||||||
= | → | ||||||||||||
(2n+2)(2n+1) | 4 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |