Zadania z procentami
Dominika: Pan Andzrej kupił akcje a następnie odsprzedał je z dwudziestopięcioproceentowym zyskiem za
4800 zł.Jle kosztowały,gdy je kupował
125%−− 4800 zł
100%−−x
x=(4800zł*100%):125%=3840zł
Koń waży 10 razy więcej niż człowiek.O ile procent jest cięzszy od człowieka ?
x−waga człowieka
10x−waga konia
10x−x=9x
(9x:x)*100%=900 %
Prosiłabym o sprawdzenie czy dobrze zrobiłam zadania
19 lis 13:52
Dominika:
19 lis 14:56
Dominika: o to
19 lis 15:12
Jack: Zad 1
19 lis 15:22
Jack: Zad 2

(chyba xd)
19 lis 15:23
Dominika: Dziękuję ale co to jest xd ?
19 lis 15:25
Jack: nic
19 lis 15:38