matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zespolone
pulpet:
|z−1|+z(sprzężone)=3
1
wychodzi mi z=1
3
a powinno 2
19 lis 13:13
Adamm:
zauważ że lewa strona musi być rzeczywista, więc cześć urojona jest równa 0 |z−1|+z=3 dla z≥1 2z=4 z=2 dla z<1 1=3 sprzeczność
19 lis 13:18