całki
Andzia: Oblicz całkę
∫xcosxdx
Proszę o dokładne wytłumaczenie
19 lis 13:11
Adamm: ∫xcosxdx = xsinx−∫ sinxdx
19 lis 13:16
Eta:
..= xsinx +cosx +C
19 lis 13:17
Jerzy:
Przez części:
u = x v' = cosx
u' = 1 v = − sinx
...= −xsinx −∫(−sinx)dx = −xsinx = −xsinx + cosx + C
19 lis 13:18
Jerzy:
Witaj
Eta 
.., a gdzie rachunki ?
19 lis 13:19
Eta:
W głowie
19 lis 13:19
Adamm: Jerzy ∫cosxdx = sinx+c
19 lis 13:20
Jerzy:
Upss.... ale plama !
19 lis 13:21
Eta:
Używaj
Vanisza
19 lis 13:29
Jerzy:
Bawisz się '"tam" jeszcze z dzieciakami ?
19 lis 13:31
Eta:
Sporadycznie
19 lis 13:36