prawdopodobieńswo
yano: Rzucamy symetryczną, sześcienną kostką do gry. Oblicz prawdopodobieństwo zdarzenia:
wypadła parzysta liczba oczek lub mniejsza niż 3
Wg mnie powinno być P(A∪B)=P(A)+P(B)−P(A∩B)
| | 3 | | 2 | | 1 | | 4 | |
Czyli P(A∪B)= |
| + |
| − |
| = |
| |
| | 6 | | 6 | | 6 | | 6 | |
| | 5 | |
Kurcze a wynik jest |
| dlaczego? |
| | 6 | |
19 lis 11:34
Jerzy:
Twoje rozwiazanie jest prawidłowe.
19 lis 11:38
yano: To zadanie jest z zbioru Kurczab Świda Matematyka Zbiór zadań zakres podstawowy
nr zadania 3.98
| | 5 | |
Z reguły odpowiedzi tam są prawidłowe, a właśnie tam jest odpowiedź |
| |
| | 6 | |
20 lis 04:56
yano: Czyżby w zbiorze Kurczab Świda była błędna odpowiedź?
20 lis 11:31