matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Problem z pierwiastkami.
koot:
Oblicz:
√
2(2−2
√
2
)
2
+
√
2(2+2
√
2
)
2
. Proszę o pomoc. Nie wiem, jak się do tego zabrać..
19 lis 11:00
Adamm:
√
2(2−2
√
2
)
2
+
√
2(2+2
√
2
)
2
=
√
2
|2−2
√
2
|+
√
2
|2+2
√
2
|=
√
2
(2
√
2
+2
√
2
−2+2)=8
19 lis 11:08
koot:
Adamm, dzięki wielkie!
19 lis 11:12