cd
matura_to_bzdura: Wartość wyrażenia sinπ/12*cosπ/12 jest:
A. liczbą niewymierną
B. pierwiastkiem równania |4x−1|=2
C. równa −1/4
D. równa 1/4
Proszę też o wytłumacznie
18 lis 23:53
gekko: a ile to sin (π/12)? a ile cos (π/12)?
18 lis 23:55
matura_to_bzdura: Nie wiem..
18 lis 23:57
Mila:
| | π | | π | | π | | π | | 1 | |
2w=2*sin |
| *cos |
| =sin(2* |
| )=sin |
| = |
| |
| | 12 | | 12 | | 12 | | 6 | | 2 | |
18 lis 23:58
Jack:
sinα * cosα = 1/2sin(2α)
Zatem u Ciebie
... = 1/2 sin(π/6) = 1/2 * 1/2 =...
18 lis 23:58
matura_to_bzdura: Dziękuję !
18 lis 23:59