matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
a
magda:
;janek w czasie wakacjina wsi wyciagał wodę ze studni o głębokosci 3m.Ktoregoś dnia wyciagnął wiadro o ciężarze 50N w czasie 10s, oblicz moc,jaaka osiagnąl Janek w tym czasie.
11 sty 17:31
R.W.16l:
W
P=
t
W=F*s F=50N s=3m W=150 [J]
150 [J]
P=
10s
kg*m
2
1
kgm
2
P=15
*
=15
=15 [W]
s
2
s
s
3
11 sty 17:35
magda:
dziękuje
11 sty 17:42