.....
aisza: oblicz sume kwadratowow odwrotnosci miejsc zerowych funkcj ikwadratowej
y= √3x2 − 4 √2x +√3
18 lis 17:43
PW: To co napisałaś nie jest funkcją kwadratową.
18 lis 18:19
aisza: y=√3x2 − 4√2x+ √3
18 lis 18:56
aisza: jak to nie?
18 lis 18:56
Mila:
Masz zapis √2x a to oznacza, że x jest pod pierwiastkiem.
18 lis 18:57
Janek191:
| | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | | x12 + x22 | |
s = ( |
| )2 + ( |
| )2 = |
| + |
| = |
| |
| | x1 | | x2 | | x12 | | x22 | | (x1*x2)2 | |
=
| | ( x1 + x2)2 − 2x1*x2 | |
= |
| |
| | (x1*x2)2 | |
Wzory Viete'a
18 lis 19:00
PW: aisza należy do osób, które złapane za rękę mówią:
− To nie jest moja ręka, a ty źle widziałeś
18 lis 19:24
piotr: 1/(4 Sqrt[2] − 2 Sqrt[5])/(2 Sqrt[3])2+1/(4 Sqrt[2] + 2 Sqrt[5])/(2 Sqrt[3])2 = 26/3
18 lis 19:44