ex−1 | ||
limx−−>0 | ||
sinx |
lncosx | ||
b) limx−−>0 | ||
x |
x−sinx | ||
c) lim x−−>0 | ||
x−tgx |
ex−e−x | ||
d) limx−−>0 | ||
sinx*cosx |
ex − 1 | ex | |||
limx→0 | = limx→0 | = 1 | ||
sin x | cos x |
ex−1 | x | |||
limx→0 | * | = 1 | ||
x | sinx |
cosx | ||
limx→0 eln(cosx)/x = | = 1 | |
ex |
ln(cosx) | ||
limx→0 | = 0 | |
x |
0 | ||
Tam jest | *1 ![]() | |
0 |
ex−1 | ||
limx→0 | ||
x |
z | 1 | |||
limz→0 | = limz→0 | = 1 | ||
ln(z+1) | ln(z+1)1/z |
ex−1 | ||
limx→0 | = 1 | |
x |
ln(cosx) |
| |||||||||
limx→0 | = limx→0 | = 0 | ||||||||
x | 1 |
x−sinx | 1−cosx | ||||||||||||
limx→0 | = limx→0 | = | |||||||||||
x−tgx |
|
cos2x−cos3x | cos2x | 1 | ||||
= limx→0 | = limx→0 − | = − | ||||
cos2x−1 | cosx+1 | 2 |
ex−e−x | e2x−1 | x | 1 | |||
limx→0 | = limx→0 2* | = | ||||
sinx*cosx | 2x | sinx | ex*cosx |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |