matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ttt
asi:
Obliczyc granice funkcji a)
cos3x−1
lim x−−>0
5x
2
sin3x−3x
b)lim x−−>0
x
3
1+cosx
c) lim x−−>π
x−π
undefined
18 lis 17:05
Janek191:
H
cos 3 x − 1
−3 sin 3 x
a) lim
x→0
= lim
x→0
=
5 x
2
10 x
H
−9 cos 3x
= lim
x→0
= −0,9
10
18 lis 17:35