matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
tryg
nat:
oblicz wartosc wyrazenia cos20 − cos80 + cos 140
17 lis 23:44
Mila:
cos20+cos140−cos80
20+140
20−140
2cos
*cos
−cos80=
2
2
1
2*cos80*cos60−cos80=2*
*cos80−cos80=0
2
17 lis 23:59