wektory
przemek: Witam, proszę o pomoc

Dane są punkty (1,1,1), B(2,3,4), C(3,2,1). Znajdź współrzędne wektorów
p
→=AB
→, q
→=AC
→.Oblicz iloczyn skalarny tych wektorów>Oblicz pole powierzchni
równoległoboku rozpiętego na tych wektorach.
17 lis 21:53
Mila:
AB→=[2−1,3−1,4−1]=[1,2,3]
Licz dalej sam.
17 lis 21:56
Jack:
wektor AB = [1,2,3]
wektor AC = [2,1,0]
AB ◯ AC = 1*2 + 2*1 + 3*0 = 4
Pole powierzchni rownolegloboku = |(wektor AB) x (wektor AC)|
(wektor AB) x (wektor AC) = [1,2,3] x [2,1,0] = ...
potem policz dlugosc wynikowego i koniec.,
17 lis 22:03
Adamm: co do pola,
jc pokazał mi inny wzór, moim zdaniem lepszy
wszystko pod pierwiastkiem
17 lis 22:05