1 | ||
x>0 i x+ | >0⇔x>0 | |
2 |
1 | 1 | |||
log(x+ | )+logx=log | |||
2 | 2 |
1 | 1 | |||
log(x*(x+ | ))=log | |||
2 | 2 |
1 | 1 | |||
x*(x+ | )= | |||
2 | 2 |
1 | 1 | |||
x2+ | x− | =0 | ||
2 | 2 |
1 | 1 | |||
x2+ | x− | =0 | ||
2 | 2 |
1 | 1 | 9 | ||||
Δ= | +4* | = | ||||
4 | 2 | 4 |
|
| 1 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||
x= | ∉D lub x= | = | ||||||||||||||||||||||||||||||||||
2 | 2 | 2 |
1 | 1 | |||
x2+ | x− | =0 /*2 | ||
2 | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |