matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria
Magda:
Hejo.
4
√
2
Kąt alfa jest kątem ostrym i sin alfa =
9
Oblicz: 3 cosα=7 tgα+3 sinα Pomocy
17 lis 20:12
Ajtek:
sinα
Z jedynki trygonometrycznej wylicz cosα. Następnie pamiętaj, że tgα=
cosα
17 lis 20:21