Zbiezność
Pysia: Zbadaj zbieżność
| | n2−1 | |
lim |
| wszystko do potęgi n2 |
| | n2+1 | |
n−>
∞
17 lis 19:30
Adamm: to badasz zbieżność czy liczysz granicę?
17 lis 19:31
Pysia: sorry, zbieżność oczywiście bez lim, ale wydaje mi się że trzeba to zrobić k.cauchiego i
podnieść do potęgi n−tej, tylko ze wychodzi mi 1
17 lis 19:37
Adamm: to jest szereg czy ciąg?
17 lis 19:42
Jack:
| | −2 | | 1 | | 1 | |
lim (1 + |
| )n2 = lim (1 + |
| )n2/(−2))−2 = e−2 = |
| |
| | n2 | | | | e2 | |
17 lis 19:43
Jack: a, o szeregu mowimy...to nie...
17 lis 19:45