Oblicz odległość między prostymi
XD!!: Oblicz odległość między prostymi
l = 1/2x + 2
k = 1/2x − 8
Jak liczę odległość ze wzoru na odległość punktu od prostej to wychodzi normalnie 4√5, ale
jak ze wzoru na odległość prostych czyli |C2−C1|/√A2+B2 to mi wychodzi 2√5 no sprawdzałem
już z 10 razy o co chodzi xD
17 lis 18:48
jc: odległość = | 10 + k − l |
17 lis 18:56
===:
to sprawdź 11−ty raz ... wychodzi 4√5
17 lis 18:58
jc: Jak może wyjść konkretna liczba? Przecież wynik zależy od wartości k i l.
17 lis 19:00
===:
tak śmiesznie zapisał równania prostych
17 lis 19:02
XD!!: dobra już wiem gdzie błąd robiłem XD!
17 lis 19:04
jc: Teraz mamy inne zadanie, choć nie wiem, po co nam te litery k i l.
17 lis 19:07