:)
karolka: pomoznie troszke
ze zbioru liczb{1,2,3,4,5} losujemy dwie liczby bez zwracania i zapisujemy w kolejnosci
wylosowania tworzac liczbe dwucyfrowa.Oblicz prawdopodobienstwo otrzymania liczby zlozonej.
11 sty 16:56
Eta:
IΩI= 5*4= 20
zd. A−− otrzymano liczby złożone
zd. A
' −−− otrzymano liczby pierwsze
A
' = { ( 13) ( 23) ( 31) (41) (51) (53)}
| | 6 | | 3 | |
IA'I= 6 to P(A')= |
| = |
|
|
| | 20 | | 10 | |
to P(A)= 1 − P(A
') =...... dokończ
11 sty 17:04
karolka: WYCHODZI MI 7/10 A MA BYC 3/10
11 sty 17:31
Eta:
Sorry ...
widzę błąd ..... poprawiam
A
'={ ( 13) (23) (31) (41)
(43) ( 51) (53)}
IA
'I= 7
11 sty 17:50