matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Sporządź tabelę
Michał:
1. Sporządź tabelę i naszkicuj wykresy funkcji a)f(x)=
2
3x
b)f(x)=1+
3
x
17 lis 12:21
PrzyszlyMakler:
zrob sobie tabele i podstawiaj po pod nią x: 1,2,3... [pamiętaj o dziedzinie]
17 lis 12:23
Janek191:
3
b) f(x) = 1 +
x
17 lis 13:19