Liczby zespolone
Popo: Oblicz;
2+i:3−2 ?
| | 4+7i | |
Czy wynikiem będzie |
| ? |
| | 13 | |
16 lis 23:30
jc: Raczej i/3.
16 lis 23:32
Jack:
2+ (i:3) − 2 = 2 + i:3 − 2 = i:3
| | 2+i | |
(2+i):(3−2) = |
| = 2+i |
| | 3−2 | |
| | i | |
2 + (i:(3−2)) = 2 + |
| = 2+i |
| | 3−2 | |
16 lis 23:34
Popo: UWAGA ŹLE PRZYKŁAD NAPISAŁEM ......
Ten jest poprawny:
16 lis 23:35
Mila:
| 2+i | | 3+2i | | 6+4i+3i+2i2 | | 4+7i | |
| * |
| = |
| = |
| |
| 3−2i | | 3+2i | | 9+4 | | √13 | |
16 lis 23:52
Mila:
Zaplątał się pierwiastek;
16 lis 23:53
Popo: Dziękuję za pomoc
16 lis 23:57