5 | 1 | |||
x2−5x+6− | + | =0 | ||
x | x2 |
1 | 1 | |||
(x2+ | )−5(x+ | )+6=0 | ||
x2 | x |
1 | ||
t=x+ | ||
x |
1 | ||
t2=x2+ | +2 | |
x2 |
1 | 1 | |||
x2[(x2+ | ) − 5(x+ | ) + 6] = 0 | ||
x2 | x |
1 | 1 | |||
x2[(x+ | )2 − 2 − 5*(x+ | )+6] = 0 | ||
x | x |
1 | 1 | |||
x2[(x+ | )2 − 5(x+ | ) + 4] = 0 | ||
x | x |
1 | ||
x+ | = t | |
x |
1 | 1 | |||
x2[(x+ | −4)(x+ | −1)]=0 | ||
x | x |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |