AA
problem: Szkoła za pewną kwotę zakupiła pewną ilość pamięci USB. Gdyby kupiła ich trzy razy mniej, ale o
20 zł droższych za sztukę to koszt zakupu byłby taki sam. Ile kosztuje tańsza pamięć USB?
16 lis 21:32
problem: #HELP
16 lis 21:57
problem: pomocyy
16 lis 22:05
Kacper:
A własne pomysły?
16 lis 22:21
problem: k− kwota
p− ilość pamięci usb
| k | |
| = koszt pamięci usb za sztukę |
| p | |
k − p = 0
16 lis 22:24
Ajtek:
A dlaczego

−

=0
gdzie

to kwota,

zaś to ilość pamięci USB

Witaj
Kacper 
.
16 lis 22:30
Kacper:
Cześć Ajtek.
16 lis 22:34
problem: to jak to zapisać?
| | k | |
k − p* |
| =0  |
| | p | |
16 lis 22:40
Jack: masz rownanie
z niego mozesz naprawde fajna zaleznosc wyznaczyc.
16 lis 22:50
problem: 10p=k, i co to daje?
16 lis 22:57
problem: aaaa...
Kosz sztuki jednej pamięci to k/p czyli 10zł, a tańsza pamięć to 10 + 20, ok.. dzięki. Swoją
drogą nie wiem jak to możliwe, że to wyszło mając dwie niewiadome i jedno równanie xD
16 lis 22:59
Jack: a jaki jest wzor na koszt pamieci za sztuke?
wlasnie wyznaczyles "k"
16 lis 22:59
problem: dzięki choć troche dziwne
16 lis 23:06
Jack:
16 lis 23:07