tgx | |||||||||||
b) | ≤ 0 | ||||||||||
|
1 | |
sinx2cosx>0 | |
2 |
sinx | 2sin(x/2)cos(x/2) | |||
tgx= | = | |||
cosx | cos2(x/2)−sin2(x/2) |
2sin2(x/2)cos(x/2) | |
≤0 | |
cos3(x/2)−cos(x/2)sin2(x/2) |
sin2(x/2) | |
≤0 | |
cos2(x/2)−sin2(x/2) |
1 | ||
czemu sinxsin(2x) = | sinx2cosx ![]() | |
2 |
sin2(x/2) | ||
a czemu | = sin2(x/2)cosx ? | |
cos2(x/2)−sin2(x/2) |
sin2(x/2) | ||
to niebedzie | ? | |
cosx |
π | 3π | |||
a w odp mam ze x∊( | ; π) U ( | ; 2π) czyli jakby cosx mialby byc < 0 a nie ≤ 0 czemu | ||
2 | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |