oblicz
pi34: czy ciąg ma granice niewłaściwą
an={2−n dla nieparzystych
2n dla parzystych
proszę o rysunek to ważne
16 lis 20:19
Adamm: a po co ci rysunek?
limn→∞ a2n = limn→∞ 22n = ∞
limn→∞ a2n+1 = limn→∞ 2−(2n+1) = 0
16 lis 20:23
pi34: bo na lekcji tak robiliśmy z rysunkami
16 lis 20:24
Adamm: i czego to niby by dowodziło?
narysujesz sobie, ok, no i co?
to niczego nie wnosi
16 lis 20:26
pi34: wiem ale pani kazała z rysunkami
16 lis 20:28
Adamm: tutaj ci tego nie narysuje, ale nic trudnego nie ma w narysowaniu paru punktów na osi,
rączki cię od tego nie zabolą
16 lis 20:35