matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze zerknijcie na to zadanie
monika:
Kat α jest ostry oraz cosα=15/17.ile wynosi tgα
?
11 sty 16:42
Eta:
z jedynki trygonometrycznej: sinα=
√
1−cos
2
α
=
√
1− (225/289)
=
√
64/289
=
8
17
sinα
tgα=
=....... dokończ
cosα
11 sty 16:46
monika:
dzieki wielkie wyszlo
11 sty 16:50