matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Algebra mały probem
cycu:
x²(x + 1)−(x + 1) = 0 (x + 1)(x² − 1) = 0 Może mi ktoś wytłumaczyć jak to się zmieniło w taką formę?
16 lis 20:14
Adamm:
a*c+b*c=c(a+b) jedna z własności działań
16 lis 20:19
cycu:
Dziękuje!
16 lis 20:21