π | π | |||
cos( | −x)+cos( | +x)=cosx | ||
3 | 3 |
π | π | |||
L=cos( | −x)+cos( | +x)= | ||
3 | 3 |
|
| |||||||||||||||||||||||||||
2cos( | )*cos( | )= | ||||||||||||||||||||||||||
2 | 2 |
|
| |||||||||||||||||||||||||||
2cos( | )*cos( | ) | ||||||||||||||||||||||||||
2 | 2 |
| −2x | π | ||||||||||
=2cos( | )*cos( | )=2cos | *cos−x= | |||||||||
2 | 2 | 3 |
1 | ||
2* | *cos−x=−cosx | |
2 |
π/3−x+π/3+x | π/3−x−π/3−x | |||
L=2cos | cos | |||
2 | 2 |
2π/3 | −2x | |||
L=2cos | cos | |||
2 | 2 |
π | ||
L=2cos | cosx | |
3 |
π | ||
2cos | cosx=cosx | |
3 |
π | ||
2cos | cosx−cosx=0 | |
3 |
π | ||
cosx(2cos | −1)=0 | |
3 |
π | ||
cosx=0 ⇔ x= | +kπ ,k∊C | |
2 |
π | ||
2cos | =1 | |
3 |
π | 1 | |||
cos | = | − sprzeczne. | ||
3 | 2 |
−2x | ||
A gdzie jest cos( | = cos−x <−−− ![]() | |
2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |