1 | ||
m∊(−∞, | )∪(1,+∞) | |
9 |
c | −b | |||
( | )2= | |||
a | a |
4m2 | −2m | ||
= | |||
(m−1)2 | m−1 |
4m2 | 2m(m−1) | ||
+ | =0 | ||
(m−1)2 | (m−1)2 |
6m2−2m | |
=0 /*(m−1)2 | |
(m−1)2 |
1 | ||
m=0 v m= | ||
3 |
5 − 2m | ||
x2 − x + | = 0 | |
m−1 |
1 | 1 | 5 − 2m | ||||
x2 − x + ( | )2 − ( | )2 + | = 0 | |||
2 | 2 | m−1 |
1 | 5 − 2m | 1 | ||||
(x − | )2 + | − | = 0 | |||
2 | m−1 | 4 |
1 | 20 − 8m − m + 1 | |||
(x − | )2 + | = 0 | ||
2 | 4(m−1) |
1 | 3(3m − 7) | |||
(1) (x − | )2 = | |||
2 | 4(m − 1) |
3(3m − 7) | ||
> 0, m≠1 | ||
4(m − 1) |
7 | ||
(m − | )(m − 1) > 0, m≠1 | |
3 |
7 | ||
m < 1 lub m > | ||
3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |