1 | ||
Wiedząc, że α jest kątem rozwartym i sinα = | , oblicz wartość wyrażenia 2sinα − | |
3 |
1 | ||
cosα + 4tgα. | ||
2 |
√2 | ||
tgα=− | ||
4 |
2 | 2√2 | ||
− | |||
3 | 3 |
2−2√2 | |
może tak być ![]() | |
3 |
1 | 8 | |||
cos2α=1− | = | |||
9 | 9 |
2√2 | ||
cosα= | ||
3 |
sinα | 1 | 3 | √2 | |||||
tgα= | = | * | = | |||||
cosα | 3 | 2√2 | 4 |
1 | 1 | 1 | 2√2 | √2 | 2 | √2 | ||||||||
2sinα− | cosα+4tgα=2* | − | * | +4* | = | − | +√2= | |||||||
2 | 3 | 2 | 3 | 4 | 3 | 3 |
2 | √2 | 3√2 | 2−√2+3√2 | 2+2√2 | 2(1+√2) | ||||||
− | + | = | = | = | |||||||
3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |