matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pierwiastki o tych samych podstawach
migotka:
3
30
− 3
32
3
28
16 lis 14:32
Adamm:
3
30
−3
32
= 3
2
−3
4
= 9−81 = −72
3
28
16 lis 14:37
Jerzy:
3
28
(3
2
− 3
4
)
=
= 3
2
− 3
4
= 9 − 81 = − 72
3
28
16 lis 14:38