matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Liczba jest równa A,B,C,D?
joko:
3−
√
3
(
√
3
+
)
2
√
3
A. 12+6
√
3
B.13−4
√
3
C.3 D.11
16 lis 04:08
irena_1:
3−
√
3
(
√
3
+
)
2
=(
√
3
+
√
3
−1)
2
=(2
√
3
−1)
2
=12−4
√
3
+1=13−4
√
3
√
3
B.
16 lis 09:16